Wandeling

Zwalmpad

Afstand
8km (ca. 02u00 wandelen)
Locatie
Brakel
Startplaats

Het Zwalmpad is een pad voor beginners, haalbaar voor alle leeftijdscategorieën. Het is ongeveer 8 km lang, wat een kleine twee uur wandelen betekent. Het volledige pad is verhard, dus toegankelijk voor kinderwagens. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat er hier en daar wel een stukje bergop tussen zit, maar nergens is de hellingsgraad van die aard om voor problemen te zorgen. Het leeuwendeel van het pad bevindt zich immers op de zacht hellende flank van de Zwalmvallei. In hoofdzaak worden er rustige buurt- en veldwegen gevolgd en waar het Zwalmpad even het tracé van het Mijnwerkerspad volgt, is de wandeling zelfs volledig autovrij. Het pad wordt aangeduid door zeshoekige bordjes met groene rand waarop de naam duidelijk vermeld staat. In de wegbeschrijving wordt hier en daar wel een kleine excursie weg van het pad gesuggereerd, naar een bezienswaardigheid, een attractie voor de kinderen of een dorstlesser bijvoorbeeld, maar je kiest natuurlijk zelf. De startplaats bevindt zich op het Sint-Sebastiaanplein, waar je ook je wagen kwijt kan. Indien je daar geen plaats vindt, is er ook nog het vlakbij gelegen Riedeplein. Veel wandelgenot!

Foto 1 van
vorige volgende

Zwalmpad

Legende Routeprobleem melden
Ontdekte je een probleem op deze route? Meld deze hier
Sluit

Bezienswaardigheden

 1. Boembekemolen

  dit monument van landelijke cultuur werd voor het eerst afgebeeld op een rolkaart die in 1624 in opdracht van het klooster van Nieuwenbos werd gemaakt, en is tegenwoordig in zeer gammele staat. Maar de molen is sinds 2005 wel een beschermd monument en vzw Natuurpunt heeft de ambitie om de molen weer te laten draaien. In de onmiddellijke buurt bevinden zich enkele oude hoogstamboomgaarden toebehorend aan de aanpalende hoeven.

  Foto 1 van
  vorige volgende
 2. Kasteel van Lilare

  Op het grondgebied van Sint-Maria-Oudenhove vinden we het geklasseerde kasteel van Lilare. Dit prachtige Poortgebouw met hoeve is op een paar herstellingen na, gaaf bewaard gebleven, zoals het in de 15de eeuw werd opgetrokken.

  Foto 1 van
  vorige volgende
Sluit

Routeprobleem melden


DESCRIPTION

Wandelroute:
Zwalmpad (8km km)

Meldingsformulier

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in ons privacybeleid