Over dit project


Over dit project

Wie?
Dit project is een initiatief van:

Toerisme Vlaamse Ardennen vzw
Veemarkt 27
9600 Ronse
Ondernemingsnummer: 0473.887.659
toerisme.vlaamseardennen@oost-vlaanderen.be

Toerisme Vlaamse Ardennen vzw is een samenwerkingsverband van Toerisme Oost-Vlaanderen vzw, 16 gemeenten van de Vlaamse Ardennen (Brakel, Gavere, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zottegem, Zwalm) en enkele private leden (VVV Brakel, VVV Oosterzele, KVVV Zottegem, GVVV Vlaamse Ardennen, RLVA vzw, CRVV vzw, Pasar, Unizo, Horeca Vlaamse Ardennen).

Voor het project werd beroep gedaan op Inventis Web Architects, Weg naar As, 182 te 3660 Oudsbergen (Opglabbeek), een websitebouwer met ruime ervaring in het vak.

Wat?
Deze website is een digitaal wandelplatform voor de 16 gemeenten van de toeristische regio Vlaamse Ardennen. Met dit nieuwe platform worden deze gemeenten in de mogelijkheid gesteld hun lokale wandelroutes op een gebruiksvriendelijke en éénvormige manier digitaal te ontwikkelen en via gpx of in een printversie aan te bieden aan de wandelaars. De lokale wandelroutes zijn te vinden op de gemeentelijke websites die verbonden zijn met het digitaal wandelplatform waarop de routes kunnen worden geraadpleegd.

Waarom?
De Vlaamse Ardennen had als toeristische wandelregio nood aan een gecentraliseerde online locatie waar het lokale wandelaanbod op een eenvoudige, gebruiksvriendelijke  en dynamische wijze kan worden ontwikkeld en bijgehouden om het vervolgens ter beschikking te stellen aan wandelaars en toeristen. Deze kunnen op hun beurt op een klantvriendelijke wijze het overzicht van alle lokale wandelroutes in de ruime regio raadplegen, downloaden alsook op een elegante wijze afprinten.

Het digitaal wandelplatform biedt op die manier een oplossing voor het uniformiseren en professionaliseren van het huidig versnipperd aanbod van lokale wandelroutes in de gemeenten van de Vlaamse Ardennen.