Wandeling

Sigelshempad

Afstand
14km (ca. 04u00 wandelen)
Locatie
Brakel
Startplaats

De wandeling start aan de Sint-Ursmaruskerk, voor de afspanning “In den Drijhaard” We staan aan de witgeschilderde Sint-Ursmaruskerk, in 1783 in classicistische stijl gebouwd. De gotische westtoren, opgetrokken gedeeltelijk in baksteen en gedeeltelijk in zandsteen, dateert uit de 13 de eeuw. De kerk, die een mooi en evenwichtig geheel vormt, heeft een overwegend rococo interieur. Het orgel werd gebouwd door de beroemde orgelbouwerfamilie Van Peteghem. Vermeldenswaard is ook het schilderij “Maria ten Hemel opgenomen”, dat uit het klooster van de Grauwe Zusters van Oudenaarde zou komen en door sommigen toegeschreven wordt aan Gaspar de Crayer. Het bewegwijzerde parcours loopt grotendeels over verharde wegen, maar bevat ook enkele stroken aardeweg die na een regenbui er modderig en zwaar bijliggen.

Foto 1 van
vorige volgende

Sigelshempad

Legende Routeprobleem melden
Ontdekte je een probleem op deze route? Meld deze hier
Sluit

Bezienswaardigheden

 1. Sint Ursmaruskerk

  De Sint-Ursmaruskerk is een classicistische kruiskerk gelegen in de dorpskom van Zegelsem. De gotische toren dateert uit de dertiende eeuw. De prachtige oude linden die naast de kerk staan zijn ook niet van de jongste.

  Foto 1 van
  vorige volgende
 2. Natuurresservaat het Burreken

  Het Burreken is een beschermd natuurgebied van 220 hectaren, waarvan momenteel 33ha door Natuurpunt als reservaat worden beheerd. Talloze bronbeekjes ontspringen er uit de al even talrijke bronnetjes en hebben zich in het verleden diep in het landschap ingesneden. De begroeiing in dit zwaar golvende bosgebied is de typische bronbosvegetatie: zwarte els, gewone es en hazelaar. Vooral in het voorjaar is het Burreken spectaculair mooi om te bezoeken. Dan zorgen onder meer het wit van de bosanemoon en het blauw van de wilde hyacint voor een kleurrijk tapijt. Het gebied is vrij toegankelijk op bestaande wegen en gemarkeerde paden (Zegelsem).

  Foto 1 van
  vorige volgende
 3. Mullens kasteel

  De Gentse familie Mulle kreeg eind negentiende eeuw het Hof – te – Wolfskerke in handen en voerde grootse moderniseringswerken in de hoeve door. En Senator Mulle liet vlakbij een luxueus landhuis optrekken dat door de mensen “Chateau Mulle” of “Mullens kasteel” werd genoemd

  Foto 1 van
  vorige volgende
Sluit

Routeprobleem melden


DESCRIPTION

Wandelroute:
Sigelshempad (14km km)

Meldingsformulier

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in ons privacybeleid