Wandeling

De Nuchten

Afstand
6km (ca. 02u00 wandelen)
Locatie
Geraardsbergen
Startplaats
Parkeerplaats

De Nuchten is een natuurgebied tussen Zandbergen en Idegem gelegen in de vallei van de Dender. Door de ligging van De Nuchten in de lager gelegen weilanden langs de Dender, vind je hier veel water. Je loopt dwars door de bloemrijke graslanden via een knuppelpad.

Foto 1 van
vorige volgende

De Nuchten

Legende Routeprobleem melden
Ontdekte je een probleem op deze route? Meld deze hier
Sluit

Bezienswaardigheden

 1. De Nuchten

  De Nuchten is een vochtig natuurgebied tussen Idegem en Zandbergen, beheerd door ANB. Is toegankelijk via een knuppelpad.

  Foto 1 van
  vorige volgende
 2. Valeriushoeve

  De Valeriushoeve is een recent gerestaureerde vierkantshoeve, gelegen in het hart van de Vlaamse Ardennen, die voorzien is van 5 compleet ingerichte luxe vakantiewoningen voor 2 tot maximaal 7 personen. De vakantiehoeve is gelegen op een boogscheut van Geraardsbergen, aan de voet van de Muur en de Bosberg en vlakbij het provinciaal domein "De Gavers".
  Begin de jaren '90, na de geboorte van onze 2 schatten van kinderen(Pieter en Mieke), besloten Guido, dierenarts en ikzelf Regina, diëtiste, de boerderij van Guido's ouders verder te zetten. Het bedrijf was gevestigd in de Kulvestraat in Idegem maar had er weinig toekomstperspectief. Na lang wikken en wegen en veel tegenwind zijn we in 1997 gestart met het bouwen van een volledig nieuwe vestiging, dit op de "Ighemkouter" (Heirweg, Idegem) op een boogscheut van de Valeriushoeve. Wat begon als een hobby voor Guido, is jaar na jaar uitgegroeid tot een volwaardig melkveebedrijf van Oost-Vlaamse en roodbonte koeien.

 3. Bullegemhof

  Vierkantshoeve, eerste melding in 1233. Het was een pachtboerderij van de Sint-Adriaansadbij in 1764.

Sluit

Routeprobleem melden


DESCRIPTION

Wandelroute:
De Nuchten (6km km)

Meldingsformulier

Wanneer je je aanvraag verstuurt, ga je akkoord met de verwerking van je gegevens zoals vermeld in ons privacybeleid